Güvenlik kamerası sistemlerine sahip olan ev ve işyerleri olası güvenlik tehditlerine karşı önemli caydırıcılık sağlamaktadır. Son yıllarda teknolojinin gelişmesi ile birlikte elektronik araçların güvenirliliği de artmıştır. Hayatımızın her alanına giren elektronik araçlar ev ve işyerlerimizin emniyetinden sorumlu hale gelmişlerdir. Giderek gelişen elektronik güvenlik sistemleri, işlevsel kabiliyetlerini büyük ölçüde arttırmışlardır.
Modern güvenlik sistemleri, bilgisayar yazılımları ile birleşerek akıllı teknolojiler haline gelmiştir. 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetleri Kanunu ile yasal bir dayanağa sahip olmuşlardır. Ses, ısı, ışık, titreşim veya hareket gibi uyaranları algılayabilen cihazlar, siz orada yokken güvenlikten sorumludurlar. Oldukça hassas bir çalışma gerektiren güvenlik kamerası sistemleri, işinin ehli profesyonel bir ekip tarafından kurulmalıdır.
Güvenlik Kamerası Kurulumu Nasıl Yapılır?
Bir ev veya işyerine güvenlik kamerası kurulumu yapılırken göz önünde bulundurulması gereken önemli noktalar vardır. Öncelikle kurulum yapılacak bina veya çevresinin incelenmesi, olası iç ve dış tehditlerin belirlenmesi gereklidir. Risk analizinin yapılmasının ardından güvenlik açıklarının değerlendirildiği bir planlama yapılır. Planlama sonunda eğer ihtiyaç duyulursa çevre düzenlemelerini içeren ilave tedbirler belirlenir.
Tüm değerlendirmelerin sonunda güvenlik kamerası sistemlerinin montajının yapılacağı noktalara karar verilir. Bu noktalar belirlenirken kameraların görüşünü kısıtlayacak bir engel bulunmadığından emin olunmalıdır. Ayrıca güneş ışığının teması sebebiyle parlama olup olmadığına dikkat edilmelidir. İyi bir planlama sonucunda minimum sayıda kamera ile kör nokta kalmayacak şekilde kurulum gerçekleştirilir.
İnceleme ve tespit süreçlerinin ardından kameraların elektik beslemesi ve kablo bağlantıları yapılır. Ardından görüntüleri kayıt edecek cihaz ile iletişimi kurulduktan sonra binanızın güvenlik sistemi hazır hale gelir. Depolama için güvenlik odalarında bulunan dijital kayıt cihazları (DVR) tercih edilebileceği gibi ev tipi bilgisayarlar da kullanılabilir. Günümüzde çok çeşitli güvenlik kamerası sistemleri seçeneği bulunmaktadır.
Güvenlik Kamerası Sitemleri Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?
Güvenlik kamerası sistemi tercih sürecinde temel anahtar, araştırma ve planlamadır. Güvenlik kamerasının iç mekânda mı yoksa dış mekânda mı kullanılacağı tercih açısından ilk ipucunu verir. Ortam koşullarına göre seçimin yapılmasının ardından hangi ürünün daha fonksiyonel olacağına karar verilir. Görüntülerin çözünürlük değerinin ne olacağı, analog sistemin mi yoksa IP sistemlerinin mi kullanılacağı belirlenir.
Ayrıca kurulum sürecinde maksimum performans minimum maliyet hedefi ile kablolama planlaması yapılır. Tüm bu süreçlerde ürünün kullanıcıları bilgilendirilmeli ve talepleri değerlendirilmelidir. Kullanıcı açısından hem en uygun hem de en güvenilir sistem, sahip olunan bütçe doğrultusunda belirlenmelidir. Analog hd güvenlik kameraları, ip kamera sistemleri ve lazer kamera sistemleri gibi ürün çeşitliliği konusunda gerekli bilgilendirmeler yapılmalıdır.
Analog HD Güvenlik Kameraları Nedir?
720p ve 1080p çözünürlüklerde görüntü elde edilebilen analog hd güvenlik kameraları en çok tercih edilen ürünlerden birisidir. Analog High Defination (AHD) teknolojisine sahip olan cihazlar analog sinyalleri yüksek çözünürlüklü görüntülere dönüştürür. Gelişmiş teknolojik cihazlardan olan analog hd güvenlik kameraları, “Kapalı Devre Televizyon” manasındaki CCTV altyapısını kullanır. Sinyaller kablolar aracılığı ile hızlı ve kaliteli bir şekilde kayıt cihazına aktarılır.
IP Kamera Sistemleri Nedir?
Network kamera olarak da adlandırılan ip kamera sistemleri hem iç mekân hem de dış mekânlar için kullanışlıdır. Üzerlerinde yer alan sensörler sayesinde görüntüyü algılar ve dijital verilere çevirir. Dijital verileri ise ağ aracılığı ile kullanıcıların izlemek istedikleri ortama aktarır. Analog kameralarda olduğu gibi ekstra bir kayıt cihazına ihtiyaç duymayan ileri teknoloji cihazlardır.
Yazılım teknoloji ile uyumlanabilir olan ip kamera sistemlerine alarm veya hareket algılama gibi çeşitli fonksiyonlar eklenebilir. Görüntüler masaüstü bilgisayarlardan, tabletlerden veya cep telefonları üzerinden anlık olarak izlenebilir. IP kameralar kullanım yerlerine göre kablolu ve kablosuz olarak iki şekilde de tercih edilebilmektedir.
Lazer Kamera Sistemleri Nedir?
İleri teknolojik ürünler arasında yer alan lazer kameralar, diğer ürünlere göre daha fazla teknik özelliğe sahiptir. Her türlü ortam koşullarına uygun olan lazer kamera sistemleri uzaktan yönetilebilmektedir. Ev veya iş yerlerinde bulunan lazer kameralar aracılığı ile görüntülere farklı açılardan bakabilmek mümkündür. Bir dönem çok yüksek maliyet gerektiren lazer kameralar günümüzde daha kolay ulaşılabilir hale gelmişlerdir.
Lazer kameralar sistemleri aşağı (pan), yukarı (tilt) ve yakınlaşma (zoom) özelliklerine sahiptir. Oldukça avantajlı olan bu kameralar doğru yerleştirildiği takdirde kullanıcı 360 derecelik bir görüntüye ulaşabilir. Oldukça uzak mesafeleri algılayabilen bu cihazlar, gece görüşü için lazer teknolojisini kullanarak daha aydınlık görüntüler sağlar.
Güvenlik Kamerası Sistemlerinin Bakımı Nasıl Yapılır?
Gündelik hayatın önemli bir parçası haline gelen güvenlik kameraları, pek çok teknolojik üründe olduğu gibi düzenli olarak bakıma ihtiyaç duyarlar. Güvenlik kamerası sistemlerinin bakımı ile ürünlerde oluşabilecek olası arızaların önüne geçilir. Bu sayede büyük maliyetler gerektirebilecek sorunlar önlenmiş olunur. Ayrıca cihazların kullanım ömürleri uzatılır.
Güvenlik kamerası arızalarının büyük bir çoğunluğu düzenli bakımı yapılmayan sistemlerde oluşmaktadır. Güvenlik kamerası teknik servisleri, bu anlamda profesyonel hizmet sağlarlar. Profesyonel teknik servisler, kullanıcılar ile güvenlik kamerası bakım sözleşmesi imzalayarak sunacakları periyodik bakımın garantisini verirler. Profesyonel ekip tarafından yapılacak kontrollerde varsa eğer yazılım veya donanım hataları tespit edilir.
Güvenlik Kamerası Sistemlerinin Tamiri Nasıl Yapılır?
Güvenlik kamerası sistemleri arızaları çok çeşitli sebeplerden kaynaklanabilmektedir. En sık görülenler arasında kablo arızası, adaptör arızası, power kablosu veya soket arızası, harddisk sorunları, kayıt cihazı arızası ve yazılım problemler gelir. Profesyonel güvenlik kamerası teknik servis ekibi arızayı yerinde inceleyerek tespitini yapar.
Yazılım sorunları gibi bazı arızalar kısa sürede halledilebileceği gibi daha kapsamlı çözüm gerektiren bir arıza ile de karşılaşılabilir. Bu tip durumlarda arızaya neden olan parçanın onarımı ya da yedek parça ile değişimi gerçekleştirilir. Çeşme ve Alaçatı’da güvenlik kamerası sistemleri alanında tecrübeli ekibimiz tüm sorunlarınıza hızlı çözümler üretir.